Το σχέδιο του υπ. Οικονομικών για το Περιουσιολόγιο

8 Ιαν 2013

   Με την κατάρτιση του Περιουσιολογίου, στο οποίο οι φορολογούμενοι πρέπει να δηλώνουν όλη την κινητή περιουσία τους, θα γίνει γνωστή στο ελληνικό κράτος όλη η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς η κινητή περιουσία περιλαμβάνει και τα μετρητά, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο η εφορία.

   Είναι έτσι πολύ πιθανό, εφόσον δοθεί αμνηστία για τα παλαιότερα έτη, προκειμένου να αποφύγει κάποιος την περίπτωση φοροδιαφυγής στο μέλλον, οι πολίτες να βγάλουν από τα σεντούκια τους, όλα τα μετρητά που κρατούν για ώρα ανάγκης ή είχαν ανασύρει τους προηγούμενους μήνες φοβούμενοι χρεοκοπία της χώρας, και να τα καταθέσουν στις τράπεζες.
   Σκοπός του Περιουσιολογίου, ή αλλιώς του πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους, αποτελεί μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής. Κάθε πολίτης θα δηλώσει φέτος όλα τα κινητά περιουσιακά στοιχεία αξίας, όπως αυτοκίνητα, μετοχές και καταθέσεις. Από του χρόνου, θα πρέπει να ενημερώνει την εφορία για κάθε μεταβολή τους. Διασταυρώνοντας αυτά και δεδομένα από άλλες πηγές, όπως η χρήση πιστωτικών καρτών, το Υπουργείο Οικονομικών θα αποκαλύπτει τους φοροφυγάδες. Παράλληλα, στην καρτέλα κάθε πολίτη, θα εισάγεται αυτόματα και η αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει, όπως προκύπτει από το Ε9. Αναμένουμε εξελίξεις.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News