Εκπτωτικά κουπόνια. Γιατί αυτά και όχι Groupon;

28 Νοε 2013

Στο χώρο του e-commerce κυριεύουν δύο διαφορετικές μέθοδοι για φθηνές online αγορές οι οποίες δεν βοηθάνε να εξοικονομήσουμε μόνο χρήματα αλλά και χρόνο.
   Πρόκειται για τα sites τύπου groupon και τα sites με εκπτωτικούς κωδικούς. Τα sites αυτά συγκεντρώνουν ή ακόμα και διαπραγματεύονται από μόνα τους προσφορές και εκπτώσεις με τα E-shops. Φυσικά δεν το κάνουν χωρίς κέρδος - αποκτάνε από τα ηλεκτρονικά καταστήματα προμήθειες για την απόκτηση επισκεπτών και πωλήσεων μέσω δικτύων affiliate ή και με άμεση επαφή με τα e-shops. Με αυτόν τον τρόπο οι online αγοραστές κερδίζουν χρόνο χωρίς να ψάχνουν από μόνοι τους όλες τις προσφορές σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα.

   Προσφορές στα websites τύπου Groupon, Goldendeals κλπ.
   Στο ελληνικό διαδίκτυο κυριεύουν τα websites αυτού του είδους. Πώς λειτουργούν: Το website διαπραγματεύεται εκπτώσεις στο κατάστημα σε επιλεγμένο προϊόν και αργότερα το προσφέρει στους χρήστες υπό τον όρο όμως ότι την έκπτωση θα χρησιμοποιήσει ορισμένος αριθμός ενδιαφερόμενων χρηστών.

+ μεγάλες εκπτώσεις
+ εύχρηστα website
– περιορισμένος χρόνος για τη χρήση της προσφοράς
– το site δίνει προσφορές για συγκεκριμένα μόνο προϊόντα
– κάποια προϊόντα είναι διαθέσιμα σε μερικές μόνο πόλεις
– κάποιες προσφορές απαιτούν ορισμένο αριθμό ατόμων (γκρουπ)
– τυχαίνουν περιπτώσεις απάτης ή κακής συνεννόησης (π.χ. το κατάστημα δεν δέχεται το κουπόνι ή ανεβάζει την τιμή για να κάνει αργότερα έκπτωση)

   Αγορές μέσω websites με εκπτωτικούς κωδικούς
   Τα websites αυτά αποκτάνε ειδικά κουπόνια με κωδικό, τον οποίο μπορούν οι καταναλωτές να εισάγουν σε αντίστοιχο πεδίο στο καλάθι αγορών τους. Εκτός από τους κωδικούς, στα site αυτά προβάλλονται επίσης link για προσφορές στα Eshops.

+ οι εκπτώσεις συχνά αφορούν όλα ή μεγάλο μέρος των προϊόντων του καταστήματος
+ αποκλειστικά κουπόνια, που βρίσκονται μόνο στο συγκεκριμένο site
+ οι εκπτώσεις δεν εξαρτούνται από άλλους χρήστες
+ συνήθως η διάρκεια της έκπτωσης είναι μεγάλη
+ πολλά κουπόνια και μεγάλη βάση καταστημάτων
– οι εκπτώσεις αφορούν συγκεκριμένα καταστήματα, καμιά φορά μπορεί να αποδειχτεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη έκπτωση σε προϊόν σε άλλο κατάστημα

Επισκεφτείτε ένα τέτοιο site στο: https://www.picodi.com/gr

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News