Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (Μέρος 2ο)

27 Ιουλ 2014

Ακολουθεί το 1ο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα.

   Κύριε πρόεδρε, συζητούνται και σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε προχθές τη βεβαιότητά του ότι έχει βρει τους 180 και θα προκύψει επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Τι απαντάτε.
   Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μη περιμένει το Φλεβάρη. Ωστόσο όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 Βουλευτών στην υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για τη Προεδρική εκλογή.

   Ωστόσο λέγεται ότι μπορεί ο υποψήφιος του κυβερνητικού σχηματισμού να είναι  κάποιο πρόσωπο  με διαδρομή στην Αριστερά. Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έλθει σε δύσκολη θέση;
   Έχω ξαναπεί πως δε πιστεύω πως θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο να θέλει να παριστάνει το σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου.
   Θα κριθεί αν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής. Αν η Βουλή της επιτρέψει να κλείσει και τον τελευταίο πόρο, να στερήσει και την τελευταία ανάσα, από την Ελλάδα. Και ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να αποφασίσει όχι με βάση ένα πρόσωπο, αλλά με βάση τα εκατομμύρια πρόσωπα που απαιτούν απαλλαγή από τα μνημόνια, αλλαγή πολιτικής, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News