Αναλυτικά σε τι αντιστοιχεί το 30% της «μικρής ΔΕΗ»

13 Ιουλ 2014

Η περιουσία της νέας εταιρίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. με εισφορά στη νέα εταιρία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε. και της πελατειακής της βάσεως.
   O συνδυασμός παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης της νέας εταιρίας θα απεικονίζει αναλογικώς κατά το ανωτέρω ποσοστό τον αντίστοιχο συνδυασμό παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης στη ΔΕΗ Α.Ε.
   Στη νέα εταιρία εισφέρονται υπό τους όρους του νόμου τα εξής στοιχεία του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε.: (α) οι κάτωθι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη: (i) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμύνταιο Ι και ΙΙ, ισχύος 600MW, (ii) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330MW, (β) άδεια ηλεκτροπαραγωγής για το σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450MW, (γ) επί των παρακάτω λιγνιτικών παραχωρήσεων, τα οποία με βάση τα διαθέσιμα αποθέματα εξασφαλίζουν παροχή καυσίμου για τη μακρόχρονη λειτουργία των παραπάνω λιγνιτικών μονάδων: (i) τα δικαιώματα εκμεταλλεύσεως του ορυχείου Αμυνταίου συμπεριλαμβανόμενου του ορυχείου Λακκιάς και του ορυχείου Κλειδιού, (ii) τα δικαιώματα εκμεταλλεύσεως επί του ορυχείου Λόφων Μελίτης, των ορυχείων Κομνηνών Ι και ΙΙ και του ορυχείου Βεύης, (δ) οι κάτωθι υδροηλεκτρικές μονάδες: (i) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πλατανόβρυση, ισχύος 116MW, (ii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384MW, (iii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50MW, (iv) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19MW, (v) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334MW, (ε) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485MW.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News