Ολυμπιακός - Γιουβέντους: «Ξεκαθάρισμα» στο Φάληρο!

22 Οκτ 2014

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους (21:45, ΝΕΡΙΤ) με το νικητή να παίρνει αέρα τριών πόντων και να βλέπει κορυφή στον 1ο όμιλο του Champions League.
   Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τη Γιουβέντους. Αμφότεροι είναι στους τρεις βαθμούς και θέλουν νίκη για να παραμείνουν… συγκάτοικοι της Ατλέτικο Μαδρίτης ή της Μάλμε, με τους «ροχιμπλάνκος» να είναι το φαβορί κόντρα στους Σουηδούς για να φτάσουν στους έξι βαθμούς.
   Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη επί του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα, ενώ η Γιουβέντους από τη «γκέλα» με τη Σασουόλο. Οι δυο ομάδες έχουν να αναμετρηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τις 10 Δεκεμβρίου 2003 και το ματς που στον Πειραιά θέλουν να ξεχάσουν αφού αποτελεί ήττα… ντροπή. Το 7-0 εκείνης της βραδιάς «στοιχειώνει» την ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, που αναζητά τη δεύτερη νίκη του σε εννέα αναμετρήσεις κόντρα στη Γιουβέντους.
   Οι «μπιανκονέρι» έχουν καταφέρει να νικήσουν τον Ολυμπιακό στις πέντε από τις οκτώ αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δυο ομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πάρει ένα ματς το οποίο έγινε στο Παλέρμο 7 Δεκεμβρίου 1999.
   Τότε, στο 2-1 που δεν έδωσε πρόκριση στους Πειραιώτες καθώς είχαν ηττηθεί 3-1 στην Αθήνα, είχε σκοράρει δυο φορές ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για την ανατροπή του Ολυμπιακού, αφού ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τότε παίκτης της «Κυρίας» είχε ανοίξει το σκορ στο 17ο δευτερόλεπτο. Όσο για την πρώτη φορά που οι δυο τους αναμετρήθηκαν, αυτή ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 1967 με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης».
   Στο ματς της Τετάρτης (22/10), πάντως, ο Ολυμπιακός ποντάρει στην… αύρα και στη «λάβα» του «Γ. Καραϊσκάκης». Το γήπεδο των Πειραιωτών θα είναι κατάμεστο καθώς έχει ανακοινωθεί sold out, και άπαντες στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» θέλουν να επαναληφθεί το… σενάριο της πρεμιέρας. Θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό να «λυγίζει» ακόμα μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη και να παίρνει κεφάλι στον όμιλο, όπως έκανε κι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη Γιουβέντους πάντως να μην έχει διάθεση για… δώρα και να έχει έρθει στην Ελλάδα με τα μεγάλα της όπλα, για να πάρει το διπλό που θα την κάνει «αφεντικό» στον όμιλο.
(Πηγή: onsports.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News