Κάλπες το 2015 δίχως όμως να επαναληφθεί το λάθος των τελευταίων εκλογών

20 Νοε 2014

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Εκδότης του http://onusnewsgr.blogspot.com

Το 2015 η αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να προκαλέσει και βουλευτικές εκλογές. Όπως είναι αναμενόμενο, η προεκλογική περίοδος έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία των πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν την περιουσία τους.
   Ενδεικτικά, με τρεις έκτακτες εισαγωγές μετρητών, μία από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας και δύο από την κεντρική τράπεζα της Αυστρίας, η Τράπεζα της Ελλάδος κατάφερε να ανταπεξέλθει στην έκτακτη ζήτηση για μετρητά που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης και κορυφώθηκε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012.
   Μέσα από αυτές τις χρηματαποστολές, η ΤτΕ ενίσχυσε την αξία των χαρτονομισμάτων που είχε στο θησαυροφυλάκιό της κατά 5,26 δισ. ευρώ και μπόρεσε να αποτρέψει ένα bank run με καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα, σύμφωνα με το βιβλίο της ΤτΕ «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008 - 2013».
   Όπως αναφέρεται, από το ξέσπασμα της κρίσης στις αρχές του 2010 ως τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, η αξία των μετρητών που είχαν στα χέρια τους οι Έλληνες υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε σε 47,7 δισ. ευρώ έναντι 20 δισ. ευρώ πριν από την κρίση. Τα επιπλέον 28 δισ. ευρώ περίπου, αφορούν λεφτά που απέσυραν οι Έλληνες από τις τράπεζες και τα τοποθέτησαν σε θυρίδες, χρηματοκιβώτια, συρτάρια, πορτοφόλια, στρώματα και αλλού, φοβούμενοι ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.
   Η τάση αυτή ανάγκασε την Τράπεζα της Ελλάδος να εφοδιάσει τις τράπεζες με υπερδιπλάσια μετρητά από ότι συνήθως, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση και να αποφευχθούν οι παρενέργειες των εκλογών.
   Τελικά, γνωρίζοντας πως ο Ελληνικός λαός είναι ανίκανος να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις των εκλογών με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν αυτές γίνουν το 2015 ή το αργότερο το 2016, να μην επαναληφθεί το λάθος του 2012.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News