Οι εκλογές του 2015 θα έχουν διαφορετική αφετηρία

31 Δεκ 2014

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Εκδότης του http://onusnewsgr.blogspot.com

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι καθόλα διαφορετικές από τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά, γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως τα δύο κόμματα που θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, οι δύο μεγάλοι κορμοί της κοινωνίας, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται αντιληπτό πως όποιος και εάν προηγηθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, όποιος και εάν λάβει το πλεονέκτημα των 50 εδρών, θα πρέπει να εξασφαλίσει πως θα έχει και βουλευτική αυτοδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν υπάρξουν συναινέσεις με κόμματα όπως το Ποτάμι, τότε δύσκολα θα έχουμε κυβέρνηση από τις 26 Ιανουαρίου.
   Άλλωστε, είναι σαφές στα πολιτικά γραφεία, πως βάσει των έως τώρα δεδομένων η κοινωνία της Ελλάδας δύσκολα θα εμπιστευτεί ένα αριστερό κόμμα τόσο εύκολα, πόσο μάλλον όταν ο ελληνικός λαός έχει την τάση να παρερμηνεύει τα ρεπορτάζ που πηγάζουν από ξένα μέσα ενημέρωσης. Όταν για παράδειγμα ένα γερμανικό site και οι αναλυτές του αναφέρουν ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, αυτό σημαίνει πως η Γερμανία θα αρνηθεί να δώσει δωρεάν βοήθεια σε μία χώρα που έχει οικονομικά και πολιτικά υποβιβαστεί.
   Δεν πρέπει λοιπόν να κατηγορούμε άλλους λαούς στην προσπάθειά τους να ωφεληθούν, άλλα αντίθετα τις έως τώρα πολιτικές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα σε ένα αδιέξοδο με πρωτόγνωρα στοιχεία.

Ο προεκλογικός αγώνας
Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν συμπυκνωμένη πολιτική αβεβαιότητα, μιας και το κάθε κόμμα θα προσπαθήσει να κερδίσει κάτι από τα υπόλοιπα. Ο λαός πρέπει να φανεί ψύχραιμος, αναλογιζόμενος τις συνέπειες των ψήφων του από το 2009 έως και σήμερα.
   Ενδεικτικό είναι το κλίμα αποσταθεροποίησης που προσπαθούν να σπείρουν, το οποίο έως ένα σημείο είναι κατανοητό, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίσιμο. Πλέον, η Ελλάδα έχει ήδη χάσει το 25% του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα αυτές οι εκλογές να έχουν ως αφετηρία την κοινωνική εξαθλίωση και τη φτώχεια.
   Ευτυχώς για τον τόπο, υπάρχουν ακόμα αποθέματα άμυνας, τα οποία θα αποδειχθούν χρήσιμα σε περίπτωση που συνεχιστεί και άλλο αυτή η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Αυτά τα αποθέματα δεν περιλαμβάνουν χρήματα, αλλά τη δημοκρατική αντιμετώπιση των εκλογών, ως την καλύτερη λύση για κάθε αδιέξοδο που μία χώρα μπορεί να καταλήξει.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News