Γλέζος: Εάν το θέλει η Μέρκελ μπορούμε να συνεργαστούμε

22 Ιαν 2015

Αλλαγή στάσης από την πλευρά των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές, επειδή συνειδητοποιήθηκε η απόφαση του λαού «να κάνει την ανατροπή», βλέπει ο Μανώλης Γλέζος και τονίζει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποταχθεί σε παράλογα σχέδια.
   «Στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του πήραν ότι και αν είχε. Του έκοψαν τους μισθούς, του έκοψαν τις συντάξεις, του χαμήλωσαν τα μεροκάματα. Αυτά οπωσδήποτε θα τα πάρει πίσω ο λαός. Σε ό,τι αφορά τους δανειστές, απλά λέμε, ελάτε αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε», επισημαίνει ο κ. Γλέζος και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να υποταχθούμε σε σχέδια παράλογα».
   Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει, παράλληλα, στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με το Βερολίνο, «αν το θέλει και η κυβέρνηση Μέρκελ».
   «Αν δεν το θέλει, δεν θα συνεργαστούμε», ξεκαθαρίζει ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επιμένει στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων παρά την επισήμανση της Deutsche Welle, ότι «είναι αδιανόητο μια γερμανική κυβέρνηση να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα και να διαπραγματευτεί μια συνθήκη ειρήνης με τις περίπου 50 χώρες που της είχαν κηρύξει πόλεμο».
   Ο κ. Γλέζος, όμως, και δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με την καγκελάριο Μέρκελ και καταλήγει λέγοντας πως «"πιστεύω ότι ο γερμανικός λαός θα την πείσει να αλλάξει στάση».
(Πηγή: antenna.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News