Γιώργος Τράγκας: Θέλουν κυβέρνηση ειδικού σκοπού με το κεφάλι του Τσίπρα πάνω στον δίσκο

12 Ιουλ 2015

Οι Γερμανοί θέλουν το κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα, μετά του Βαρουφάκη (ο οποίος με δήλωση από την Αίγινα είπε ότι ο Σόιμπλε αποφασίζει για όλα).


   Τώρα το Βερολίνο φαίνεται καθαρά ότι επιδιώκει κυβέρνηση ειδικού σκοπού που να εγγυάται την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων.
   Αυτό προϋποθέτει σύμφωνα με τη γερμανική πτέρυγα έναν άλλον πρωθυπουργό στο στυλ Παπαδήμου, που θα υποστηριχθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και τουλάχιστον από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά με έναν ΣΥΡΙΖΑ «καθαρό» χωρίς Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή και άλλα παρόμοια στελέχη.
   Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τους Γερμανούς, δεν μπορεί να πάρει τη συμφωνία. Δεν τον θέλουν ούτε οι Αμερικάνοι παρά τις θωπείες προς την Ελλάδα από τον Λευκό Οίκο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν στην Αθήνα, λένε διπλωματικοί κύκλοι αλλά και διάφορα στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ, ότι με Αλέξη Τσίπρα και με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία δεν υπάρχει. Προβάλλεται συνεχώς η αναξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης για δύο βασικά λόγους.
   Ο ένας είναι τα φιλορωσικά ανοίγματα της Κυβέρνησης καθώς και οι τελευταίες υποστηρικτικές δηλώσεις Πούτιν που δείχνει ότι επιθυμία του είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρωζώνης, έχοντας υπόγειες διαδρομές με το περιβάλλον Μαξίμου και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
   Ο άλλος λόγος είναι η ψυχική απροθυμία που πιστεύουν ότι έχει αυτή η κυβέρνηση για να εφαρμόσει μνημόνιο. Κυρίως όμως, όπως έχω γράψει δεκάδες φορές και έχω πει στις εκπομπές μου, το Βερολίνο δεν μπορεί να δεχθεί σε καμία περίπτωση ότι παραχώρησε έστω και μία «επαχθή συμφωνία» σε έναν τύπο που μοιάζει με… Μεξικάνο επαναστάτη ο οποίος ταλαιπώρησε επί έξι μήνες το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε και αμφισβήτησε τη βόρεια ηγεμονία της Ευρώπης.
Υ.Γ. Κάποιοι σοβαροί άνθρωποι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως οι βρετανοτραφείς Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκαναν ό,τι μπορούσαν τον τελευταίο καιρό για να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και τις θέσεις του, αλλά φαίνεται ότι κερδίζουν οι ακραίες θέσεις των δανειστών.
Πηγή: crashonline.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News