Η επόμενη ημέρα μετά το ιστορικό δημοψήφισμα υπέρ της ορθολογικής πολιτικής στην Ευρώπη

6 Ιουλ 2015

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Εκδότης του http://onusnewsgr.blogspot.com

Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το ΟΧΙ συγκεντρώνει ποσοστό 61,31% και το ΝΑΙ ποσοστό 38,69%. Οι ιστορικές στιγμές που ζούμε έχουν όμως συνέχεια, καθώς μόλις τώρα αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας μας, δίχως πλέον εκβιασμούς και φόβο.


   Στις τελευταίες δηλώσεις του ως υπουργός οικονομικών, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως «ο τερματισμός της ανερμάτιστης λιτότητας και η αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου χρέους ήταν οι δυο διαπραγματευτικοί μας στόχοι. Δυστυχώς οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση. Από την πρώτη στιγμή σχεδίασαν να μας κλείσουν τις τράπεζες ώστε να μας ταπεινώσουν στα δύο αυτά μέτωπα: της λιτότητας και του μη βιώσιμου χρέους.».
   Ο Ελληνικός λαός ωστόσο είπε ένα μεγάλο και ιστορικό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των ακραίων πολιτικών των δανειστών, αγνοώντας το φόβο που δημιούργησαν με τις κλειστές τράπεζες και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, όπως τα ονομάζει πλέον η πλειοψηφία του λαού.
   Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έφερε συγκλονιστικές εξελίξεις. Ήδη, η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα το πρωί «Minister No More!», έχει σκοπό να διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία συμφωνία, καθώς οι δανειστές θα έπρεπε να διαχειριστούν τόσο τη δεύτερη και μεγαλειώδης αυτή τη φορά προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, όσο και την υπερδύναμη που έλαβε και πάλι διά της ψήφου ο Βαρουφάκης.
   Οι δανειστές νιώθουν πλέον αρκετό φόβο, διότι ο τέως υπουργός οικονομικών διαθέτει την απόλυτη εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό του ΟΧΙ, ενώ να αξίζει να θυμηθούμε πως ο Βαρουφάκης στις Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έλαβε 142,046 σταυρούς, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο σε ψήφους.
   Τέλος, οι δανειστές φοβούνται ακόμα περισσότερο, από το γεγονός πως η αντιπολίτευση των μνημονίων συρρικνώθηκε εκ νέου. Ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε μετά και την τελευταία αποτυχία να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και των εκφραστών των δανειστών και του μνημονίου της λιτότητας, ενώ στην πραγματικότητα ούτε καν μπόρεσε να πείσει τους Έλληνες πως όταν θα υπέγραφε ένα νέο μνημόνιο δε θα ισοπέδωνε την οικονομία, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις τους την περίοδο 2010-2015 με τα μέτρα λιτότητας.
   Η επόμενη ημέρα, απαιτεί συνέργεια, συνοχή και ορθολογική έκφραση της απόφασης του Ελληνικού λαού, δίχως φόβο και ακραίες συμπεριφορές. Η σημερινή ισοπεδωμένη Ελλάδα, ευτυχώς, δε στέρησε από τους ιστορικούς του μέλλοντος την αναφορά σε ένα δημοψήφισμα ψυχής, το αποτέλεσμα του οποίου θα οδηγήσει σε μία πιο ελπιδοφόρα διαδρομή.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News