Ποδήλατο από Τρισδιάστατο Εκτυπωτή

27 Μαρ 2011

   Το μαγικό με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, δεν είναι το γεγονός ότι δημιουργεί αντικείμενα, αλλά το ότι δημιουργεί αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον άνθρωπο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ομάδα επιστημόνων από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Άμυνας και Διαστήματος κατόρθωσε να εκτυπώσει το πρώτο ετοιμοπαράδοτο και πλήρως λειτουργικό ποδήλατο.
   Το συγκεκριμένο επίτευγμα πραγματοποιήθηκε χάρη σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ το σχέδιο του ποδηλάτου δημιουργήθηκε και τελειοποιήθηκε εξολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πατώντας στη συνέχεια το «print» ο εκτυπωτής τρισδιάστατων αντικειμένων σε φυσικό μέγεθος παρήγαγε το πρώτο ποδήλατο, το οποίο αποτελείται από σκόνη νάιλον, στρώσεις της οποίας χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το δίτροχο όχημα. Μία ακόμα καινοτομία επομένως αποτελεί το γεγονός πως ενώ τα συμβατικά ποδήλατα κατασκευάζονται σε χωριστά κομμάτια, τα οποία κατόπιν συναρμολογούνται, το «airbike», όπως ονομάστηκε, κατασκευάζεται ως ένα ενιαίο κομμάτι.
   Το αποτέλεσμα επομένως των επιστημόνων μπορεί να βρίσκεται προσωρινά σε αρχικά στάδια, ωστόσο κανείς δε μπορεί να γνωρίζει εάν η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μαζική παραγωγή. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο και αν μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα αποτελεί επίτευγμα, και αύριο μία απίθανη πραγματικότητα.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News