Το "Onus News" ολοκλήρωσε τον κύκλο του!

31 Μαΐ 2016

Το ενημερωτικό blog "Onus News" στις 05/03/2016 συμπλήρωσε πέντε (5) χρόνια λειτουργίας και αναρτήσεων. Μετά από αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, έφτασε η στιγμή που πλέον ολοκλήρωσε τον κύκλο του και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η ενημέρωσή του.

Η εξέλιξη της πρώτης σελίδας του blog "Onus News" ανά έτος!

   Όταν αναρτήθηκε το πρώτο άρθρο το 2011, το ίντερνετ ήταν τελείως διαφορετικό. Τότε, υπήρχαν πολύ λίγες ηλεκτρονικές σελίδες, και οι περισσότερες ήταν απλά η ηλεκτρονική έκδοση κάποιας εφημερίδας, περιοδικού ή τηλεοπτικού/ ραδιοφωνικού μέσου. Σήμερα, με το ίντερνετ να έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ελληνικού περιεχομένου ιστοσελίδες, και εκατομμύρια ξενόγλωσσου, με χιλιάδες επιχειρήσεις διαδικτυακών υπηρεσιών.
   Το μερίδιο αγοράς περιορίστηκε για όλους, ενώ η τάση που αφορά τη δημιουργία όλο και περισσότερων ιστοσελίδων, με το ίδιο περιεχόμενο, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ως προς την εγκυρότητα, πρωτοτυπία και αντικειμενικότητα της ειδησιογραφίας. Το "Onus News" λειτούργησε κυρίως ως ένας δίαυλος αναμετάδοσης ειδήσεων, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση, δίχως τα σχόλια σκοπιμοτήτων, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα φίλτρα της αντικειμενικής ενημέρωσης. Μετά από αυτά τα χρόνια αξιοπρεπέστατης πορείας, οι στόχοι του εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω.
   Το "Onus News" εξελίχθηκε με τα χρόνια, και παρέμεινε πιστό στις αρχικές του ηθικές και δεοντολογικές αξίες. Αποτέλεσε το blog της στήλης "Onus News" που παραμένει ενεργή, στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό portal της Αιγιάλειας το filodimos.gr με εκατομμύρια επισκέπτες, με σκοπό την ανάρτηση γενικού περιεχομένου καθημερινής ειδησεογραφίας, και όχι μόνο της προσωπικής αρθρογραφίας. Τα άρθρα ήταν όλα στο σύνολό τους βασισμένα στην ίδια λογική. Ποιότητα, επιλογή της πραγματικά αντικειμενικής είδησης, και δίχως σχόλια και άλλου τύπου ανούσιου περιεχομένου άρθρων, όπως μπορεί ο καθένας να βρει σήμερα στα χιλιάδες blogs και sites. Αναφορές προς το "Onus News" έχουν γίνει σε εκατοντάδες sites, μέχρι και σε σελίδες του Wikipedia (βλέπε εδώ (1) και εδώ (8)).

   Το "Onus News" σε αριθμούς:
- Περισσότεροι από 120,000 μοναδικοί επισκέπτες.
- Περισσότερες από 620,000 προβολές σελίδων.
- Αναρτήθηκαν περισσότερα από 10,000 άρθρα σε 5 έτη και 3 μήνες.
- Περισσότερες από 3,100,000 προβολές στο Google Plus.
- Περισσότερα από 18,300 tweets στο twitter.
- Συνολικά 1,800 ημέρες ενημέρωσης και αναρτήσεων.

   Σας ευχαριστώ θερμά για όλη την υποστήριξη, και για την ανάγνωση μίας εκ των εγκυρότερων και αντικειμενικότερων ενημερωτικών σελίδων του διαδικτύου. Το blog θα παραμείνει ενεργό στο ίντερνετ, ως αρχείο. Επίσης θέλω να σας τονίζω πως πάντα πρέπει να φιλτράρετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε είδηση που κυκλοφορεί στα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, καθώς σήμερα οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από ποτέ. Δυστυχώς, το ίντερνετ έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα ως προς την ποιότητά του, ειδικά μέσω των social media (βλέπε facebook και twitter) ωστόσο παραμένει ένα από τα ισχυρότερα μέσα ενημέρωσης.

   Σας καλώ στην προσωπική μου σελίδα, "Economistmk", εκεί όπου αναρτώ όλη την αρθρογραφία μου που δημοσιεύεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, είτε αποκλειστικά στο blog, το οποίο πλέον θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προς το περιεχόμενό του.
   Εγγραφείτε στο Newsletter του "Economistmk" για να λαμβάνετε άμεσα όλες τις νέες αναρτήσεις στο e-mail σας. Όσοι είστε ήδη εγγεγραμμένοι στο "Onus News" θα λάβετε σχετική ειδοποίηση. Όσοι δεν είστε, παρακαλώ εγγραφείτε στη δωρεάν αυτή υπηρεσία, και κάνετε και subscribe στο RSS Feed.

Economistmk Website: https://economistmk.blogspot.com/

Τα λέμε στο “Economistmk”,
Ο Εκδότης,
Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News