Η Ελλάδα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους Γερμανούς

20 Μαρ 2011

   Για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου τονίζει πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως όλο το χρέος της. Σύμφωνα με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «BILD» στις 24/02/2011, και στους δημοσιογράφους Nikolaus Blome και Jorg Quoos, ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι «η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ. Η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της. Και αυτό, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο Ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται».
   Παράλληλα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους οργισμένους Γερμανούς Φορολογούμενων, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν για μία χώρα, η οποία δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά της, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε: «Κατ’ αρχάς, πρόκειται για δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε τόκους, και όχι για δώρα. Και δεν θέλουμε τα δάνεια, για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν. Αλλά αντιθέτως, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κατανοώ την οργή ορισμένων Γερμανών. Εκείνο που μπορώ να κάνω, είναι να τους ευχαριστήσω».
   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η δήλωση του Παπανδρέου πως οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να διαδηλώνουμε. Την ίδια στιγμή δήλωσε πως το όφελος για την Ευρώπη από την παραμονή της Ελλάδας στην Ένωση είναι ιδιαίτερα πολλά, δίνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα αγοράζει πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους Γερμανούς. Ενδιαφέρουσα άποψη δε συμφωνείται;
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News