Σφοδρές καταιγίδες στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ προκαλούν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων

28 Απρ 2011

   Πολλές φορές ακούγεται η φράση «η φύση εκδικείται». Στην ουσία όμως, αυτή η φράση δε μπορεί να ισχύει καθώς οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσης. Επομένως θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να πει πως οι άνθρωποι εκδικούνται… τους άλλους ανθρώπους. Αυτός ο συλλογισμός βέβαια για πολλούς θεωρείται άκυρος, ωστόσο στο μέλλον θα γίνουν αναφορές μέσα από το onusnewsgr.blogspot.com σχετικά με τα συστήματα που μπορούν να καθορίζουν τον καιρό, τους αεροψεκασμούς και πολλά ακόμα θέματα που μένουν στα υπόγεια πολλών μέσων ενημέρωσης.
   Στην περίπτωση της Αλαμπάμα τώρα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να «δράσει γρήγορα» για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην περιοχή η οποία πλήττεται από σφοδρές καταιγίδες. Πρόκειται για μία κατάσταση χάρη στην οποία βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη οι Πολιτείες Αλαμπάμα, Άρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι - όπου 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα.
Η κακοκαιρία μάλιστα έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ως προς την ηλεκτροδότηση, πολλές ζημιές σε κτίρια αλλά και μεγάλες πλημμύρες. Συνολικά περισσότεροι από 72 άνθρωποι έχουν πεθάνει, εκ των οποίων 45 μόνο στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων. Και επειδή όμως η «φύση εκδικείται», η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για «αυξημένο κίνδυνο» ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News