Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Saab

29 Ιουν 2011

   Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δέχθηκε μια κινεζική παραγγελία ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα της επιτρέψει να πληρώσει τους υπαλλήλους της και έναν αριθμό προμηθευτών της αλλά όχι και να ξαναρχίσει την παραγωγή, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική ιδιοκτήτρια εταιρεία.

   «Μια κινεζική εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο αγοράς 582 οχημάτων Saab συνολικής αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική εταιρεία Swedish Automobile (πρώην Spyker), χωρίς να διευκρινίζει ποια κινεζική εταιρεία έκανε την παραγγελία αυτή.
   «Η καταβολή της προκαταβολής θα γίνει αυτήν την εβδομάδα και θα προσφέρει στη Saab μια χρηματοδότηση βραχυπρόθεσμα για να καταβάλει τους μισθούς στους υπαλλήλους της και να ένα μέρος των πληρωμών στους προμηθευτές της», συνεχίζει η ολλανδική εταιρεία στην οποία ανήκει η Saab από το 2010.
   Την Πέμπτη, η Swedish Automobile προέβλεψε ότι η Saab λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει τον Ιούνιο τους υπαλλήλους της.
   Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε χθες δίνει μόνον βραχυπρόθεσμα μια ανάσα στην εταιρεία, καθώς δεν επιτρέπει την επανέναρξη της παραγωγής, αναγνωρίζει ωστόσο η Saab, η οποία μπορεί σύντομα να χρεοκοπήσει, λόγω της έλλειψης της ρευστότητας που χρειάζεται για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της.
   «Η Swedish Automobile και η Saab συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με πολλές πλευρές για να βρουν τους επιπρόσθετους πόρους που θα μπορούσαν να επιτρέψουν μια επανέναρξη της παραγωγής», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
   Η Saab σώθηκε την τελευταία στιγμή στις αρχές του 2010, όταν εξαγοράστηκε έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την Spyker.
(πηγή: http://www.real.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News