400 εκατομμύρια πωλήσεις για τα Windows 7

16 Ιουλ 2011

   Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο Microsoft CEO Steve Ballmer, στο Worldwide Partner Conference της εταιρίας. Πρόκειται για μια είδηση που δεν πρέπει να δημιουργεί έκπληξη σε κανέναν, δεδομένου πως από τότε που έκανε την εμφάνισή του, σχεδόν τρία χρόνια πριν, το λειτουργικό σύστημα έχει επισύρει ευμενέστατες κριτικές τόσο από τους Windows enthusiasts όσο και από τους απλούς χρήστες, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι από τη σταθερότητα του και την ευχρηστία του.

   Τα Windows 7 έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου 2009 και πούλησαν 240 εκατομμύρια κόπιες μέσα σε ένα έτος, με αποτέλεσμα να γίνουν ένα από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της εταιρείας μέχρι σήμερα.
   Η Microsoft επέτυχε τη χρυσή τομή με τα Windows 7, επιφέροντας στοχευμένες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα προηγούμενα Windows Vista, ενώ διατήρησε τη συμβατότητα με τις παλιότερες εφαρμογές και το hardware σχεδόν αυτούσιο.
   Η επιτυχία των Windows οφείλεται εξάλλου και στην εντατική καμπάνια που διεξήγαγε η Microsoft για το launch του προϊόντος.
   Η Microsoft τόνισε επίσης στο ίδιο συνέδριο πως, σταδιακά, οι περισσότεροι χρήστες των Windows υιοθετούν τον Internet Explorer 9, ο οποίος κυκλοφόρησε νωρίτερα στο έτος, ως βασικό τους browser, ενώ αποτελεί την επιλογή του 17% των Windows PCs παγκοσμίως.
   Η νέα έκδοση του Internet Explorer 9 έχει αναβαθμιστεί αισθητά όσον αφορά το περιβάλλον εργασίας και τα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι ως σύνολο πιο φρέσκα και εντυπωσιακά. Και πάλι, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως ο browser έχει ακόμα πολύ "δρόμο" για να προσεγγίσει το επίπεδο ανταγωνιστών όπως οι Firefox και Chrome.
   Αν και τα Windows 7 έχουν βασιστεί εν πολλοίς στο feedback των χρηστών, τα πολυαναμενόμενα Windows 8 θα είναι μια κίνηση με πολλά ρίσκα για τη Microsoft. Σύντομα πάντως, θα ανακαλύψουμε πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες στο νέο interface και στα προσανατολισμένα στην touch screen χαρακτηριστικά.
(πηγή: pcw.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News