Η μονόπλευρη «μάχη» μεταξύ Jose Manuel Barroso και Γιώργου Α. Παπανδρέου

8 Ιουλ 2011

   Λίγες ώρες αφού εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τόσο η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική όσο και ο νόμος εφαρμογής της, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, επιστολή σύμφωνα με την οποία επιβεβαίωνε ότι το σχέδιο των ευρωπαίων ηγετών και όχι μόνο προχώρα κανονικά.

   «Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει, σε αυτή τη φάση, τις υποχρεώσεις της, που είναι και προϋποθέσεις τόσο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης όσο και για την έγκριση του νέου προγράμματος. Προσδοκώ ότι, στις επόμενες ημέρες, όταν θα συγκληθούν τα αρμόδια όργανα τόσο της Ένωσης όσο και του ΔΝΤ, θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.», δήλωσε μέσω της επιστολής του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με αυτά τα λόγια, ο Παπανδρέου ουσιαστικά μας αναφέρει πως δε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καμία εναλλακτική προσπάθεια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες αυτών που μας δανειο-κατευθύνουν.
   Στη συνέχεια μάλιστα ο Παπανδρέου δήλωσε πως «Επίσης, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μια δέσμη προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του οποίου σημαντικός θα είναι ο ρόλος της οικονομικής συνεργασίας και της τεχνικής βοήθειας των Κρατών - Μελών». Πρακτικά αυτό συνεπάγεται αδυναμία θέσεως, ισχύος και πολιτικής συμπεριφοράς. Δεν απαίτησε όρους με τους οποίους θα μπορούσε να διορθωθεί η οικονομία μας, αλλά αντίθετα θέλησε να θέσει υπόψη μία δέσμη προτάσεων, σα να αναλαμβάνει το ρόλο ενός μάνατζερ του τμήματος ανάπτυξης μίας εταιρίας. Όπως μία έκθεση ιδεών σε κρατικό επίπεδο.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News