Η Microsoft ζητάει $15 για κάθε Samsung android

12 Ιουλ 2011

   Η Microsoft απαίτησε από τη Samsung να πληρώνει $ 15 για κάθε συσκευή smartphone που κατασκευάζει, με την αιτιολογία πως χρησιμοποιεί πολλές από τις πατέντες της.

   Η απαίτηση της Microsoft βασίζεται ουσιαστικά στο γεγονός πως μεγάλο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην mobile platform της Samsung (στα Android smartphones), καλύπτονται από πατέντες software. Η Samsung αναμένεται να διαπραγματευτεί με τη Microsoft για να κατεβάσει το ποσό αυτό στα $10 χοντρικά, με αντάλλαγμα τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση με την πλατφόρμα Windows Phone 7. Η Microsoft έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία smartphones HTC, για τους ίδιους λόγους, δηλαδή τη χρήση τεχνολογίας, την οποία έχει ήδη πατεντάρει η εταιρία.
   Η Microsoft ουσιαστικά κερδίζει πέντε φορές περισσότερα χρήματα από την εκμετάλλευση του Android από ό,τι με τη δική της Windows Phone 7 πλατφόρμα. Η HTC πληρώνει στη Microsoft $5 για κάθε συσκευή που κατασκευάζει. Για 30 εκατομμύρια συσκευές που κατασκευάζονται, μιλάμε για $150 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό της Microsoft μέχρι τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε.
   Μιας και η Microsoft έχει ένα πολύ καλό ιστορικό με τις άδειες χρήσης, θεωρείται αναμενόμενο πως μια συμφωνία MS / Samsung είναι προ των πυλών. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την απαίτηση της Microsoft. Πιθανώς η κίνηση αυτή να τους έπιασε εξ απροόπτου, μιας και η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε αντιδικία με την Apple, σχετικά με υποτιθέμενες καταστρατηγήσεις αδειών για hardware και software.
(πηγή: pcw.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News