Alpha Eurobank το όνομα του νέου ομίλου

30 Αυγ 2011

   Σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στις 14:00 το μεσημέρι, η νέα τράπεζα που αποτελεί συγχώνευση των Alpha Bank και Eurobank, αποτελεί τη νέα τραπεζική υπερδύναμη της χώρας. Τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank έδωσαν, το πράσινο φως για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο τραπεζικών ομίλων με τη συμμετοχή επενδυτικών κεφαλαίων από το Κατάρ.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο τραπεζών, η σχέση ανταλλαγής για τη συγχώνευσή τους καθορίστηκε στις 5 μετοχές Alpha Bank για κάθε 7 μετοχές Eurobank ενώ οι εκτιμώμενες συνέργειες διαμορφώνονται σε 650 εκατομμύρια ευρώ που θα πραγματοποιηθούν πλήρως εντός 3 ετών με εκτιμώμενη καθαρή παρούσα αξία περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
   Στη νέα τράπεζα, της οποίας το όνομα θα είναι Alpha Eurobank, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο συνδιευθύνοντες σύμβουλοι, ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης και ο κ. Νίκος Νανόπουλος.
   Η συγχώνευση αναμένεται να εγκριθεί από έκτακτες γενικές συνελεύσεις το Νοέμβριο και η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2011, με αποτέλεσμα η πλήρης λειτουργία της τράπεζας να εκκινήσει στις αρχές του 2012.
   Ο νέος όμιλος θα έχει σημαντική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με συνολικό δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων σε οκτώ χώρες. Το νέο τραπεζικό σχήμα θα περιλαμβάνεται πλέον στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην ευρωζώνη με συνολικό ενεργητικό 146 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News