2,9 εκατ. ευρώ στήριξη σε απολυμένους Έλληνες από το ΕΚ

9 Νοε 2011

   Η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 ένα συνολικό πακέτο στήριξης ύψους 42,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για εργαζόμενους που απολύθηκαν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

   Ειδικότερα για την περίπτωση των απολυμένων στην Ελλάδα, η στήριξη θα ανέλθει στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ.
   Σύμφωνα με δημοσίευση του ΕΚ η Ελλάδα υπέβαλλε αίτηση για την παροχή στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους 642 εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς εργασία μετά το κλείσιμο της αλυσίδας σουπερμάρκετ ALDI.
   Η Ιρλανδία κατέθεσε τρεις αιτήσεις που αφορούν σχεδόν 6.000 άτομα που έχασαν τη δουλειά τους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των τεχνικών δοκιμών. Το συνολικό ποσό της στήριξης θα ανέλθει στα 35,7 εκατομμύρια ευρώ.
   Στην Αυστρία η λήψη χρηματοδότησης αφορά τις απολύσεις συνολικά 2.338 εργαζομένων σε 706 επιχειρήσεις στους τομείς των χερσαίων μεταφορών και των μεταφορών μέσω αγωγών. Το συνολικό ποσό της στήριξης θα ανέλθει σε 3,6 εκατομμύρια ευρώ.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News