Χρήσιμες συμβουλές για το πετρέλαιο θέρμανσης

12 Νοε 2011

   Το χρώμα του πετρελαίου πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό διότι το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου. Προσέξτε ιδιαίτερα την καταγραφή της ποσότητας του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και  μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.

   Καλό είναι κάθε καταναλωτής να γνωρίζει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής πετρελαίου που διαθέτει. Ενδεικτικά αν μια δεξαμενή ορθογώνιας διατομής έχει μήκος 1,5 μέτρο, πλάτος 1 μέτρο και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1,5 κυβικό μέτρο (1,5x1x1=1,5) ή 1500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1500:100=15).
   Προσέξτε ώστε η μάνικα του μεταφορέα να είναι άδεια πριν από την παραλαβή όσο και μετά την παραλαβή του πετρελαίου. Η ένδειξη στάθμης  στις πλαστικές δεξαμενές δε θεωρείται αξιόπιστη, εξαιτίας της παραμόρφωσης του σχήματος των δεξαμενών αυτών όταν γεμίζουν με υγρό.
   Μην αφήνετε τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ. Επομένως, πρέπει να είναι ανοιχτός ο διακόπτης παροχής της δεξαμενής και να υπάρχει πετρέλαιο σε αυτήν.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News