Οι νέοι αποφεύγουν την εργασία στα καράβια, λόγω δουλείας

27 Ιαν 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ (Βουλευτής ΛΑΟΣ): […] Είναι δε εντυπωσιακό και πρέπει να το πούμε, ότι σε περίοδο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, οι νέοι Έλληνες, οι άνεργοι Έλληνες, τα νέα παιδιά, δεν επιλέγουν τη θάλασσα, το επάγγελμα του ναυτικού, το οποίο είναι εξαιρετικά σκληρό.

   Γι’ αυτό νομίζω ότι δεν έχει κανείς αμφιβολία. Δεν πάνε, λοιπόν, στη θάλασσα. Και πρέπει να πούμε ότι οι αμοιβές δεν είναι αμελητέες. Ακούω για αμοιβές 4.000 ευρώ ή 5.000 ευρώ το μήνα στην ακτοπλοΐα. Είναι συνήθεις αυτές οι αμοιβές. Όμως, οι νέοι Έλληνες δεν επιλέγουν τη θάλασσα. Όσο και εάν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σκληρό επάγγελμα, με πολλές δουλείες, εδώ κάποιο λάθος υπάρχει.
   Όταν έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους και με τόσο υψηλές αμοιβές των 4.000 ή των 5.000 ή των 6.000 που υπάρχουν στη θάλασσα –και εννοώ για την ακτοπλοΐα, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερες οι αμοιβές για την υπερπόντια ναυτιλία κ.ο.κ.- παρ’ όλα αυτά, δεν απορροφώνται άνεργοι Έλληνες από την ελληνική ναυτιλία, γιατί δεν την επιλέγουν. Εδώ υπάρχει κάποιο ζήτημα, το οποίο πρέπει να δούμε, διότι θα ανακούφιζε πολύ στο πρόβλημα της ανεργίας το οποίο έχουμε. […] (Βουλή 16.01.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News