Τσίπρας: «Αυτή είναι η σωτηρία του έθνους;»

20 Ιαν 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): […] Κύριε Πρωθυπουργέ, θα συμφωνήσετε νομίζω μαζί μου ότι δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε αυτήν τη χώρα και όχι μόνο σε αυτή τη χώρα, που να μην συνομολογεί ότι αυτή η πολιτική της σκληρής λιτότητας, η λογική της εσωτερικής υποτίμησης, που είναι ο πυρήνας της λογικής του μνημονίου, δύο χρόνια τώρα έχει καταστρέψει την οικονομία, έχει παραλύσει την οικονομία και μας έχει οδηγήσει σε μια κοινωνική κόλαση.

   Οι ίδιοι αυτοί που μας επέβαλαν αυτήν την πολιτική, συνομολογούν ότι είναι ένα ναυάγιο, είναι μια λάθος συνταγή. Το λένε εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Γερμανοί οικονομολόγοι. Κι εσείς αντί να πιαστείτε από αυτό και να τους πιάσετε από το γιακά και να τους πείτε: «αλλάξτε στρατηγική», εμφανίζεστε δημοσίως τουλάχιστον σαν να μην έχετε καμία εναλλακτική πολιτική και να αποδέχεστε όλα.
   Η φράση σας ότι «η κόκκινη γραμμή είναι σωτηρία του έθνους» παραπέμπει σε μια άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των πιστωτών. Τα ίδια έλεγε ο κ. Παπανδρέου δύο χρόνια και τώρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Και τώρα έρχονται και οι Βουλευτές του ίδιου του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και καταφέρονται εναντίον των Υπουργών τους.
   Κύριε Πρωθυπουργέ, η σωτηρία της πατρίδας, αν βγείτε και κυκλοφορήσετε έξω, θα σας πουν -πιστεύω ότι το ξέρετε- ότι είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται και είναι ζοφερά. Ένας στους δύο νέους ανθρώπους σήμερα είναι άνεργος. Επτά στα δέκα νοικοκυριά ζουν με δραστικές περικοπές ακόμα και στα τρόφιμα. Έχουμε 20% αύξηση στις αυτοκτονίες και δεν υπάρχει στοά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να μην έχει άστεγους. Αυτή είναι η σωτηρία του έθνους; […] (Βουλή 13.01.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News