«Ελεγχόμενη λογοκρισία» στο Twitter

29 Ιαν 2012

   Η διοίκηση του Twitter ανακοίνωσε ότι η διάσημη υπηρεσία micro-blogging διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει συγκεκριμένα tweets σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Πρακτικά, η εταιρεία λέει ότι μπορεί να λογοκρίνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει.

   Η ανακοίνωση του Twitter αναφέρει τα εξής: "Έχουμε τη δυνατότητα να αποκρύπτουμε περιεχόμενο σε συγκεκριμένες χώρες, αφήνοντάς το ορατό στον υπόλοιπο κόσμο. Όσο μεγαλώνουμε διεθνώς, μπαίνουμε σε χώρες που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις από εμάς σε ό,τι έχει να κάνει να την ελευθερία του λόγου. Κάποιες από αυτές διαφέρουν τόσο πολύ, που δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καθόλου. Άλλες μοιάζουν με μας, αλλά για ιστορικούς ή πολιτισμικούς λόγους περιορίζουν συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου, όπως π.χ. η Γερμανία που μπλοκάρει ό,τι είναι φιλοναζιστικό. Μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος για να σεβαστούμε τα όρια κάθε χώρας ήταν να αφαιρέσουμε το περιεχόμενο σε παγκόσμια κλίμακα".
   Επιπλέον, το Twitter αναφέρει ότι, σε περίπτωση που διαγράψει κάποιο σχόλιο σε κάποια χώρα, θα επικοινωνεί απευθείας με το συντάκτη του tweet και θα τον ενημερώνει για το λόγο της διαγραφής.
   Βέβαια, όσο κι αν προσπαθεί το Twitter να παρουσιάσει με τρόπο ευχάριστο τα νέα μέτρα, είναι γεγονός ότι πρόκειται για λογοκρισία περιεχομένου με απεριόριστες δυνατότητες παρέμβασης από την πλευρά της υπηρεσίας.
(πηγή: www.neowin.net)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News