Η τρόικα έδωσε εντολή για μείωση εργατικού κόστους κατά 15%

7 Μαρ 2012

   Η συμφωνία επί του Μνημονίου 2 και της νέας δανειακής σύμβασης, ορίζει την άμεση μείωση του εργατικού κόστους στην Ελλάδα κατά 15%, εντός της επόμενης τριετίας 2012-2014. Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση της ταχείας προσαρμογής του κόστους εργασίας, αποτελεί απειλή για τις συνθήκες εργασίας.

   Η στρατηγική αυτή πρέπει να στοχεύει στη μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% στο διάστημα 2012-14. Συγχρόνως, η Κυβέρνηση θα προωθήσει την ομαλή διαπραγμάτευση των μισθών στα διάφορα επίπεδα και θα καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία.
   Πριν την εκταμίευση, υιοθετούνται τα παρακάτω μέτρα:
- Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32% χωρίς περιοριστικούς όρους.
- Αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News