Σε χρεοκοπία οδηγούνται τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πάτρας

29 Μαρ 2012

   Σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία νοσοκομείων της Αχαΐας προκαλεί το κούρεμα των ομολόγων, μιας και όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, μόνο από τα αποθεματικά του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα και το νοσοκομείο του Αιγίου χάνονται περί τα 4 εκ. ευρώ.

   Τα αποθεματικά ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και εν αγνοία των Διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μετατράπηκαν σε ομόλογα, τα οποία τώρα "κουρεύονται" αναφέρει στο www.thebest.gr o γραμματέας της ΕΙΝΑ Τάσος Γιακουμής.
   Όπως τονίζει, τα νοσοκομεία επί της ουσίας οδηγούνται σε χρεοκοπία, μιας και από αυτά τα χρήματα καλύπτονταν προμήθειες υλικών, αλλά και εφημερίες γιατρών. Με αυτή την εξέλιξη η προβληματική ήδη λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Αναφέρει δε ότι οι διοικήσεις δεν μπορούν να υπογράψουν επιταγές για την προμήθεια υλικών γιατί αυτές θα είναι ακάλυπτες.
   "Η κατάσταση είναι δραματική. Χρεοκοπούν τα νοσοκομεία" δηλώνει χαρακτηριστικά. Μάλιστα η ΕΙΝΑ επισημαίνει την ανάγκη οι διοικήσεις των νοσοκομείων να ακολουθήσουν τη νομική οδό ενώ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν το γεγονός της μετατροπής των αποθεματικών σε ομόλογα εν αγνοία των διοικήσεων και την απώλεια χρημάτων μέσω του κουρέματος, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ.
(πηγή: filodimos.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News