Barroso, Rompuy, Hollande και Merkel θέλουν μνημόνιο και ευρώ

25 Μαΐ 2012

   Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου που ακολούθησε μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν αυτονόητο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

   Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Συναντήθηκα σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José-Manuel Barroso, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, τον Πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande, και την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.
   Τόσο κατά τις συναντήσεις όσο και κατά το ανεπίσημο δείπνο με τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε απολύτως σαφές ότι οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Θεωρούν ωστόσο επίσης αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει. Όλοι μου τόνισαν ότι έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν να παρέχουν τη βοήθειά τους προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News