Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, με βιογραφικά στοιχεία

18 Μαΐ 2012

   Η νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτης Πικραμμένο είναι γεγονός. Ορκίστηκε στις 16.05.2012 και αποτελεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο δεύτερο γύρο εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012 (πρώτος γύρος στις 6 Μαΐου). Δείτε αναλυτικά ποιοι αναλαμβάνουν τη χώρα.

   Η σύνθεση της Κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός
- Παναγιώτης Πικραμμένος (Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της επικρατείας από το 2009. Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1945 στην Αθήνα.
Είναι γιός του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της «Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου», με καταγωγή από την Πάτρα. Η σύζυγος είναι η Αθηνά Νούτσου, και έχουν μία κόρη. Αποφοίτησε το 1963 από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1968, με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διοριζόμενος στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο υπαγόμενος στο Ε τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012. Την περίοδο 2005 - 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών.)

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Υπουργός: Παύλος Αποστολίδης

Υπουργείο Εσωτερικών
- Υπουργός: Αντώνιος Μανιτάκης (Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και το 1982 εξελέγη καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.)

Υπουργείο Οικονομικών
- Υπουργός: Γεώργιος Ζαννιάς (Ο Γιώργος Ζανvιάς είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός. Γεννήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο πανεπιστήμιο του Reading και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών (2001 - 2004) καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).)

Υπουργείο Εξωτερικών
- Υπουργός: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- Υπουργός: Φράγκος Φραγκούλης

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
- Υπουργός: Ιωάννης Στουρνάρας

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Υπουργός: Γρηγόριος Τσάλτας

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- Υπουργός: Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Υπουργός: Σίμος Σιμόπουλος

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
- Υπουργός: Αντώνιος Ρουπακιώτης

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Υπουργός: Χρήστος Κίττας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Υπουργός: Ναπολέων Μαραβέγιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης
- Υπουργός: Χρήστος Γεραρής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
- Υπουργός: Ελευθέριος Οικονόμου

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
- Υπουργός: Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Υπουργός Επικρατείας
- Αντώνιος Αργυρός
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News