Το κλειδί των ημερών το έχει ο Παπούλιας

7 Μαΐ 2012

   Σήμερα, με το τέλος της καταμέτρησης των έγκυρων ψήφων, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διεργασίες για κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν λάβει στα χέρια του τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα θα δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

   ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν για να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου μετά τη Χούντα. Τσίπρας και Καμμένος αρνούνται να συνεργαστούν με δοσίλογους, ενώ τα άκρα του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής φυσικά και δε θα προχωρήσουν σε καμία ενέργεια. Ωστόσο, αν και ο Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας, έθεσε όμως τέτοιο πλαίσιο που το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο.
   Εάν τα κόμματα δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν συνεργασίες, θα δοθεί εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ή εάν αποτύχει και αυτή, δίδεται εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πιθανότερη ημερομηνία των νέων εκλογών είναι η 17η Ιουνίου.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News