Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και τα επιθετικά hedge funds

22 Μαΐ 2012

   Kenneth Dart. Είναι το όνομα του ιδρυτή του Dart Management, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ζει στα νησιά Καϋμάν, λόγω προβλημάτων με τις φορολογικές αρχές. Μόλις έγινε εκατομμυριούχος χάρη στην Ελλάδα.

   Το 90% του ομολόγου αξίας 436 εκατομμυρίων ευρώ (το οποίο δεν συμμετείχε στο PSI+), και πληρώθηκε από την Ελλάδα προ ημερών, εξαγοράστηκε από ένα ιδιαίτερα επιθετικό hedge fund, το Dart Management, το οποίο έχει έδρα τα νησιά Καϋμάν.
   Η τακτική του είναι να αγοράζει ομόλογα προβληματικών χωρών και κατόπιν να «επιτίθεται χωρίς έλεος», εάν δεν αποπληρωθεί. Η βασική τακτική του σε περίπτωση μη αποπληρωμής είναι να καταθέτει μηνύσεις εναντίον των κρατών και να ζητά πολλαπλάσια αποζημίωση από την αρχική τιμή των ομολόγων. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο επενδύει σε κρατικά ομόλογα από τη 10ετία του 1980. Το 2002 σε συνεργασία με το Elliot Associates, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισαν να μηνύσουν την κυβέρνηση της Αργεντινής, ζητώντας ως αποζημίωση για μη αποπληρωμή ομολόγων, το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News