Ο Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα και τον ΣΥΡΙΖΑ

18 Ιουν 2012

   Πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Ελληνικού λαού. Για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης.

   Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας, που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας μόλις μέσα σε ενάμισι μήνα. Πρόκειται άλλωστε για ένα μοναδικό επίτευγμα στη νεώτερη πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση,  αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.
   Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις όποιες δυνατότητες διεκδίκησης που προκύπτουν από τη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις και από την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα τις χαρίσουμε στους θιασώτες του μνημονίου, αλλά θα απαιτήσουμε από τη θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης, να τις αξιοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος του λαού. Και θα την κρίνουμε γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας της εκποίησης του δημοσίου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης.
   Η καινούρια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News