Ο Προβόπουλος, οι τράπεζες και το μνημόνιο

14 Ιουν 2012

   Κατ' εφαρμογή των όσων προβλέπει το μνημόνιο, ο κ. Προβόπουλος υπέγραψε κείμενο το οποίο υποχρεώνει τις τράπεζες να συνεργαστούν στενά με την εφορία προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

   Έτσι, σε περίπτωση που ο πελάτης είναι απρόθυμος να προσκομίσει το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης φυσικού προσώπου ή την υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικού προσώπου ως προαπαιτούμενο για την διαμόρφωση του οικονομικού/συναλλακτικού του προφίλ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους του εποπτευόμενου ιδρύματος, τότε θα προχωρούν σε έλεγχο.
   Το ίδιο θα συμβεί εάν ο πελάτης διενεργεί συναλλαγές, ιδίως καταθέσεις μετρητών, που δεν είναι συμβατές με τη φορολογική του δήλωση ή με τη δηλωθείσα επαγγελματική του δραστηριότητα (κυρίως ως προς το ύψος ή τις πηγές του δηλωθέντος εισοδήματος του). Επίσης εάν ο πελάτης εμφανίζει, κατά την αίτηση λήψης δανείου, εισοδήματα που δεν προκύπτουν από τη φορολογική του δήλωση, προκειμένου να δικαιολογήσει την ικανότητα εξυπηρέτησης υψηλότερου ποσού δανείου, ή αν παρουσιάζει ικανότητα πληρωμής δόσεων ή αποπληρωμής δανείων, που δε δικαιολογείται με βάση τη φορολογική του δήλωση.
   Συνολικά η λίστα με τις ύποπτες κινήσεις, οι οποίες είναι παρόμοιες με τις παραπάνω, ανέρχεται σε 17 διαφορετικές συναλλαγές.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News