Ο συμβολισμός των 7 ακτινών του νέου ήλιου του ΠΑΣΟΚ

5 Σεπ 2012

   Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη (1974), παρουσίασε το νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ ως έμβλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο συμβολισμό των ακτινών αυτών.

   Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα.
   Το ευρώ πρέπει να αποδειχθεί φίλος και όχι εχθρός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι νέοι οικονομικοί εθνικισμοί που έχουν αναδυθεί μέσα στο εσωτερικό της ίδιας της Ευρωζώνης πρέπει να κατασταλούν, εάν θέλουμε να διατηρηθεί η προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
   Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία
   Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου
   Η τρίτη ακτίνα μας είναι πάντα το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα, οι ελευθερίες, η αντίσταση  στον εκφασισμό της κοινωνίας, η αποδοχή του  διαφορετικού. Η ανάγκη να επεκταθεί το κράτος δικαίου μέσα στον άγριο κόσμο του διαδικτύου.
   Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη
   Η τέταρτη ακτίνα είναι πάντα η πιο παρεξηγημένη, αυτή που συγκεντρώνει πλέον τη μεγαλύτερη δυσπιστία: η ακτίνα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής και της αλληλεγγύης.
   Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής. Η Ελλάδα ανάπτυξης.
   Πέμπτη ακτίνα μας είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας  και της παραγωγής. Η Ελλάδα που βασίζεται σε ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, που αξιοποιεί στο έπακρο τους ενδογενείς πόρους.
   Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας
   Η έκτη ακτίνα μας είναι πάντα η ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να αποκτήσουμε ξανά το δικαίωμα να μετέχουμε ουσιαστικά και ισότιμα στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.
   Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία
   Η έβδομη ακτίνα μας είναι η οικολογική ευαισθησία, η αειφορία, η βαθύτερη αλληλεγγύη των γενεών.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News