Κύπρος και μνημόνιο: Με δάκρυα δεν κοιμάσαι ήσυχος

10 Δεκ 2012

   Με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση και με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας μίλησε σε συνέδριο για το Μνημόνιο και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Αν και δάκρυσε, θα κοιμάται άραγε ήσυχος;

   Οι τύψεις είναι σίγουρο πως θα τον κυριεύουν. Γνωρίζει, ως πολιτικός της παλιάς φουρνιάς, ότι η Κύπρος θα περάσει δύσκολες ημέρες. Όπως δηλαδή σήμερα η Ελλάδα, η οποία μετρά 3 χρόνια μνημονίων και λιτότητας.
   «Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι γι αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου. «Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε.
   «Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News