Καραγκούνης: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είναι η Δικαιοσύνη»

18 Δεκ 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): […] Αυτό το πολιτικό σχόλιο το έχω πει πάρα πολλές φορές σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις που μου έχετε απευθύνει, όχι εσείς βέβαια, αλλά το κόμμα σας (απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη): Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κύριε συνάδελφε, δεν είναι η Δικαιοσύνη. Δεν είναι ούτε οι δικαστές, δεν είναι ούτε τα δικαστήρια.

   Είναι προφανές ότι για πολλοστή φορά το κόμμα σας σε σχέση με τα ζητήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται σε βαθειά σύγχυση. Να σας πω, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που ενδεχομένως να συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος.
   Θα γνωρίζετε βέβαια ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του φύρερ, οι δικαστές έκαναν τον κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας, και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα έχουμε ένα άλλο σύστημα. Εδώ, εάν οι δικαστές κρίνουν ότι κάποιος πρέπει να αποφυλακιστεί, εσφαλμένως πιθανότατα, δεν θέλουν κομματικούς κομισάριους να τους πουν τι θα κάνουν, αλλά σας ενημερώνω ως δικηγόρος και ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης ότι οι δικαστές ακολουθούν μόνο τη φωνή της συνείδησής τους και αυτό αποτελεί κορυφαία δημοκρατική κατάκτηση. […] (Βουλή 13.12.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News