Παφίλης: Τα 3 σπουδαιότερα δικαιώματα που παραβιάζονται σήμερα στην Ελλάδα

6 Φεβ 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ (Βουλευτής ΚΚΕ): […] Πείτε μας, λέει (ο Βορίδης της ΝΔ), ποια δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται; Και μάλιστα το είπε σήμερα και είναι προκλητικό αυτό το ερώτημα. Πρώτο δικαίωμα που παραβιάζεται είναι το δικαίωμα να μην εκμεταλλεύεται άνθρωπος τον άνθρωπο.

   Το δικαίωμα που είπα προηγουμένως να απολαμβάνει αυτός που εργάζεται τον πλούτο που παράγει. Και μην μου πείτε ότι γίνεται στον καπιταλισμό. Χτίζουνε πολιτείες και ένα σπίτι με το ζόρι φτιάχνουν αυτοί που τα χτίζουν. Χτίζουν καράβια ολόκληρα, εργοστάσια, τα λειτουργούν και πεθαίνουν στην ψάθα και τους καταδικάζετε τώρα με 300 και 400 ευρώ.
   Και έρχεται και ο κ. Βρούτσης, που δεν είναι εδώ, ο Υπουργός Εργασίας -έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους- και λέει ότι το 500 και το 600 ευρώ μετά από 35 χρόνια δουλειάς πάνω στη σκαλωσιά ή στο τρίτο αμπάρι ή μέσα σε 300 και 400 βαθμούς θερμοκρασία είναι πελατειακή σχέση. Έχει ιδέα καμιά φορά πώς βγαίνει το ψωμί ο κ. Βρούτσης και πολλοί άλλοι; Και μας ρωτάτε ποιο δικαίωμα παραβιάζεται. Πρώτο δικαίωμα είναι αυτό.
   Δεύτερο δικαίωμα. Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, κύριε Βορίδη, ρωτάτε αλήθεια ποιο δικαίωμα παραβιάζεται; Το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα. Ε, αυτό δεν είναι νομικό ούτε θεσμικό, είναι η ζωή η ίδια.
   Άλλο δικαίωμα είναι το ίσο δικαίωμα όλων στη ζωή, κυριολεκτώ, γιατί κόσμος πεθαίνει στα νοσοκομεία, γιατί κόσμος πεθαίνει επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τη ζωή του σήμερα. Ενώ εκείνοι που έχουν πάνε στα καλύτερα κέντρα οπουδήποτε. Να, λοιπόν, ποιο δικαίωμα παραβιάζεται: Αυτών που παράγουν όλα αυτά που λέγεται ανθρώπινος πολιτισμός και που τα απολαμβάνουν μια χούφτα στο μεγαλείο της. Αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται. […] (Βουλή 31.01.2013)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News