Παρέμβαση Τσίπρα για την Κοινοβουλευτική απουσία του Πρωθυπουργού

18 Φεβ 2013

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου): Είναι η όγδοη επίκαιρη ερώτηση που καταθέτω -και η τριακοστή και πλέον ερώτηση που έχει κατατεθεί από Προέδρους Κοινοβουλευτικών Ομάδων- για να συζητηθεί στην περιβόητη «ώρα του Πρωθυπουργού» και για μία ακόμη φορά σε επτά μήνες ο Πρωθυπουργός επιλέγει να απουσιάζει.

   Είναι προφανές πια, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη αιτία που δεν τον καθιστά ικανό να έρθει να απαντήσει στις ερωτήσεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Σε τριάντα ερωτήσεις, λοιπόν, δεν έχει έρθει. Εγώ έχω καταθέσει οκτώ και δεν έχει έρθει.
   Κύριε Πρόεδρε, αυτό νομίζετε εσείς ως Προεδρεύων σήμερα αλλά και το Προεδρείο συνολικά ότι τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία; Μήπως θα έπρεπε να πάρετε εσείς μία πρωτοβουλία να καταργηθεί αυτή η «ώρα του Πρωθυπουργού»;
   Εγώ κατανοώ πλήρως τις δυσκολίες που έχει ο Πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και αυτός είναι ο λόγος που απουσιάζει κατά την άποψή μου. Αλλά αυτό συνιστά παραδοχή απόγνωσης και ήττας. Αυτό, όμως, είναι δική του δουλειά. […] (Βουλή 15.02.2013)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News