Ομπάμα: Θα προχωρήσω αλλά με εντολή από το Κογκρέσο

1 Σεπ 2013

Το πράσινο φως από το Κογκρέσο θα ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου οι εκπρόσωποι των πολιτών να αποφασίσουν για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία, απομακρύνοντας έτσι την προοπτική της άμεσης επίθεσης.
   Σε διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς που απηύθυνε από τον κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι αφού ενημερωθούν για τα γεγονότα, οι βουλευτές θα συμφωνήσουν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τί θα πράξει αν οι βουλευτές πουν «όχι», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει.

   Έγκριση από το Κογκρέσο για δράση κατά της Συρίας επιδιώκει ο Ομπάμα
   Στο διάγγελμά του, ο Ομπάμα τόνισε την ευθύνη των ΗΠΑ ως «η αρχαιότερη Δημοκρατία» να προασπίσουν την διεθνή νομιμότητα, ώστε να μην μείνει κενό γράμμα η απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων, ενώ περιέγραψε με μαύρα χρώματα την πολύνεκρη επίθεση με χημικά στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου, τονίζοντας ότι μετά από αυτό «ο κόσμος δε μπορεί να κοιμάται» και μιλώντας για «επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως πρόκειται για τη «χειρότερη επίθεση του 21ου αιώνα».

   Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις
   Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συζητήσει και θα ψηφίσει σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας την εβδομάδα η οποία αρχίζει την 9η Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπένερ και άλλα ανώτατα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.
(Πηγή: reporter.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News