Γελαλής: Στη Βουλή απασχολούνται 1.393 μόνιμοι υπάλληλοι

28 Νοε 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΛΗΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): […] Στη Βουλή απασχολούνται χίλιοι τριακόσιοι ενενήντα τρεις υπάλληλοι μόνιμοι, ιδιωτικού δικαίου, ειδικοί φρουροί και μετακλητοί. Οι υπάλληλοι μετά την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν απώλειες της τάξεως του 40%, ενώ φαίνεται ότι θα απολέσουν επιπλέον εισόδημα για το 2014, της τάξης του 12%, εξαιτίας του πλαφόν των πενήντα δύο ωρών για υπερωριακή απασχόληση.
   Επίσης, η δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί το 2013 για αποζημιώσεις και έξοδα κίνησης υπαλλήλων ήταν 4,5 εκατομμύρια, ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου είχε δοθεί μόνο 1,9 εκατομμύριο ευρώ. Τα υπόλοιπα δεν έχουν δοθεί, ενώ το 2014 προϋπολογίζεται άλλο ένα ποσό της τάξεως των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής μειώνονται, αλλά διατηρούνται οι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε πρώην Προέδρους της Βουλής, σε πρώην Πρωθυπουργούς κ.λπ..
   Η Βουλή πληρώνει ακόμη και υπαλλήλους στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που λειτουργεί στην Ήπειρο, καθώς και υπαλλήλους αποσπασμένους σε άλλες υπηρεσίες. Να μην πούμε σε ποιες υπηρεσίες. Πέρυσι είχαμε καταγγείλει την κραυγαλέα περίπτωση της υπαλλήλου της Βουλής που υπηρετεί στις Βρυξέλλες και έλαβε εκτός από το μηνιαίο μισθό της, έξοδα κίνησης, υπερωρίες και επίδομα εκατόν δώδεκα χιλιάδες ευρώ. […] (Βουλή 18.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News