Για την Τρίτη παρατείνεται η αγωνία για τα νέα μέτρα από την τρόικα

10 Νοε 2013

Νέο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων από την τρόικα ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014 παραμένει ένα μεγάλο και άλυτο πρόβλημα.
   Έπειτα και από την ολοκλήρωση, σήμερα, της συνάντησης που είχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να περιοριστεί η διαφορά των δύο πλευρών όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα για το 2014.
   Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε, έπειτα και από την τετράωρη συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα, ότι ο στόχος της κυβέρνησης επικεντρώνεται σε δύο σημεία:
   Πρώτον να συμφωνηθεί ένα βασικό σενάριο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 και για τον προϋπολογισμό 2014. Και δεύτερον να εξεταστεί το κατά πόσον οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας και τα αποτελέσματα από τη φορολογική συμμόρφωση (π.χ. αύξηση εσόδων, λόγω ανάπτυξης της οικονομίας) και τη φορολογική διοίκηση, υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News