Σ. Κεδίκογλου: Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε φαινόμενα που πηγάζουν από τη Χρυσή Αυγή

3 Νοε 2013

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): […] Προσπαθούμε, όμως, τα φαινόμενα αυτά τα οποία πηγάζουν από τη Χρυσή Αυγή, όπως είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η βία, να τα καταπολεμούμε μέσα στα σχολεία. Και θέλω να σας πω ότι έχουμε προχωρήσει ήδη σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών για το θέμα εντός και εκτός σχολείου.
   Κατ’ αρχάς, εισαγάγαμε το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας που, όπως ξέρετε, από φέτος με το νόμο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα διδάσκεται επί τρεις ώρες εβδομαδιαίως στην Α΄ Τάξη και επί δύο στη Β’ Τάξη Λυκείου. Στόχος του μαθήματος είναι ακριβώς η δημοκρατική διαπαιδαγώγηση του πολίτη, ώστε να αποκτήσει ένα δημοκρατικό ήθος και να μπορεί να αξιολογεί ανεπηρέαστα, ελεύθερα, με ευθυκρισία και πολιτική παρρησία πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις και κόμματα που εμπλέκονται στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
   Σας θυμίζω -όταν είχε έρθει το θέμα στην Επιτροπή- πόσο έντονα είχε αντιδράσει η Χρυσή Αυγή στην εισαγωγή αυτού ακριβώς του μαθήματος, λέγοντας ότι είναι φωτογραφική διάταξη που γίνεται ακριβώς για να αντιμετωπισθεί η ίδια. Ευελπιστούμε ότι το μάθημα αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της προσπάθειας διείσδυσης ακραίων ιδεών, φανατισμού, μίσους και ρατσισμού στα σχολεία μας.
   Επίσης, από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Παιδείας, ήταν η επανενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Βίας, του οποίου ο ρόλος είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού, ενώ πρόσφατα ξεκαθαρίσαμε ότι στο αντικείμενό του περιλαμβάνεται και η ρατσιστική βία. […] (Βουλή 1.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News