Η Ευρώπη μετά την κρίση

6 Νοε 2013

Ποια μέτρα χρειάζονται για την ώθηση της ανάπτυξης και για την παραμονή της Ευρώπης στη σωστή τροχιά, καθώς συνέρχεται από την οικονομική κρίση; Μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου, αφιερωμένη στον οικονομικό συντονισμό, στην προστασία δεδομένων, στη μετανάστευση και τη ψηφιακή οικονομία, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τα αποτελέσματα σε ανοικτή Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.
   Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy άνοιξε τη συζήτηση σημειώνοντας ότι «αφήσαμε πίσω μας την υπαρξιακή κρίση του ευρώ και αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια στην ευρύτερες οικονομικές προκλήσεις, στην ανάκαμψη και στην ενίσχυση των πολιτικών μας καθώς και των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας».
   Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič και Επίτροπος για τις σχέσεις μεταξύ των Οργάνων της ΕΕ, εξήγησε πως η ανάπτυξη της ψηφιακής αγοράς μέχρι το 2015 είναι προτεραιότητα: «Για έναν παγκόσμιο ανταγωνισμό χρειάζεται να ωθήσουμε τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην πληροφορική». Η ανεργία των νέων και η εγγύηση απασχόλησης για τους νέους είναι μείζονα θέματα για την Επιτροπή, προσέθεσε.

   Οι ευρωβουλευτές
   Η Corien Wortmann-Kool (ΕΛΚ, Ολλανδία) σημείωσε πως «χρειαζόμαστε δουλειές και όχι χρέη για τους πολίτες μας. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη, όχι νέους φόρους γιατί μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας».
   Για τον Enrique Guerrero Salom (Σοσιαλιστές, Ισπανία), «η ΕΕ δε βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν από μερικά χρόνια, έχει βγει από την εντατική, όμως εξακολουθεί να ασθενεί. Εάν δε παρθούν τα σωστά μέτρα η ασθένεια αυτή θα γίνει χρόνια και η Επιτροπή, το Συμβούλιο και κάποια κράτη μέλη δείχνουν αδικαιολόγητο εφησυχασμό».
(Πηγή: ΕΚ)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News