Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο

7 Νοε 2013

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα».
   Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου».
   Ήδη αντιπροσωπεία βουλευτών, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλη, Ν. Βαλαβάνη, πήγε το πρωί στο Ραδιομέγαρο και ζήτησε να εισέλθει στο κτίριο.
   «Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
   «Μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δείχνει σήμερα το πρόσωπό της, δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε το λαό να αντισταθεί και να φτιάξει ακόμα περισσότερες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης», δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.
   Η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε «κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού. Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής. Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος. Για «πράξη κατάλυσης του Συντάγματος» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News