Μηταράκης: 5 δις ευρώ επενδύσεις μέσω ΣΔΙΤ

22 Δεκ 2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας): […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως, αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς της προσπάθειας του ελληνικού λαού.
   Ειδικά στον τομέα των επενδύσεων το τελευταίο 16μηνο οι νέες στρατηγικές επενδύσεις και τα έργα ΣΔΙΤ -Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- που εντάχθηκαν στην αδειοδοτική ή στη διαγωνιστική διαδικασία και θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, φτάνουν συνολικά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
   Επενδύσεις εισρέουν σήμερα στην ελληνική οικονομία. Παρουσιάσαμε πρόσφατα δεκατέσσερις συγκεκριμένες επενδύσεις άνω του 1 δισεκατομμύρια ευρώ. Πριν από ένα μήνα σ’ αυτήν ακριβώς την Αίθουσα σας έδωσα συγκεκριμένα ονόματα για τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Μόνο τον τελευταίο μήνα να προσθέσω την Coca Cola, Nokia Siemens Network, την Delhaize που εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα και επενδύουν τώρα στη χώρα μας.
   Αύξηση 57% έχουμε και στις επενδύσεις που γίνονται μέσω του αναπτυξιακού νόμου στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με το προηγούμενο, το πρώτο 6μηνο του  2013, που ήταν και αυτό αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Επενδύσεις μικρομεσαίες, επενδύσεις ελληνικές.
   Οι εξαγωγές, η εξωστρέφεια αποτελεί σήμερα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάζουν αύξηση κατά 5% το πρώτο 9μηνο του 2013. […] (Βουλή 7.12.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News