Απίστευτες σπατάλες στα Πανεπιστήμια, δείτε τι ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών

20 Δεκ 2013

Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. ΠΡΟΣ τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Κυρίες και κύριοι,
   Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα παλιό πρόβλημα, που όμως εξελίσσεται λόγω της συγκυρίας σε ιδιαίτερα σημαντικό για το Ίδρυμα. Το πρόβλημα αυτό αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το υψηλό κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ.
   Όπως γνωρίζετε, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Ιδρύματος. Σας γνωρίζω συναφώς ότι δαπανούμε 2.500.000 ευρώ ετησίως για ηλεκτρική ενέργεια, ποσό που αντιστοιχεί στο 30% των -συνεχώς μειούμενων-πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού.
   Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και επειδή δεν υπάρχουν στη βραχυχρόνια περίοδο άμεσες εναλλακτικές λύσεις, θα εξαναγκασθούμε να μειώσουμε τη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των Τμημάτων.
   Ως εκ τούτου αποτελεί επιτακτική ανάγκη η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αρχίζοντας από τον περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη της σπατάλης. Επαναλαμβάνω τα αυτονόητα:
α) θερμοστάτης όχι πάνω από τους 21 °C το χειμώνα και όχι κάτω των 26 °C  το καλοκαίρι,
β) θέρμανση ή ψύξη με ανοικτά παράθυρα απαγορεύεται,
γ) ολονύχτια λειτουργία του κλιματιστικού να βρεθεί το πρωί το γραφείο στην επιθυμητή θερμοκρασία, αποτελεί την επιτομή της σπατάλης,
δ) αναμμένα φώτα και κλιματισμός σε λειτουργία σε κενές αίθουσες διδασκαλίας συνιστούν πρόκληση, κ.λπ. Πριν φύγουμε για τις γιορτές, ας βεβαιωθούμε ότι δεν αφήσαμε  σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές ή φωτισμό  χωρίς λόγο. Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει εκ των πραγμάτων ξανά στο άμεσο μέλλον.

Ι. Νταούλη
Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News