Κωνσταντόπουλος: Η βρεφική θνησιμότητα μειώθηκε

21 Δεκ 2013

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (Βουλευτής ΝΔ): […] Εγώ θα του απαντήσω όχι ως τακτικός καθηγητής, αλλά ως επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής, γιατί έτσι με βρήκε η πολιτική το 2000.
   Είναι τα side effects της πολιτικής αυτά. Θα καταθέσω τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με δελτίο τύπου 1ης Αυγούστου 2013 γύρω από τη βρεφική θνησιμότητα, για να δείξω και την αξιοπιστία των στοιχείων που μας παρουσιάζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας.
   Η παιδική-βρεφική θνησιμότητα από 3,35 τοις χιλίοις πέρσι, έπεσε στο 2,91 τοις χιλίοις με στοιχεία 2012. Σας υπενθυμίζω ότι η βρεφική θνησιμότητα κατά τη δεκαετία του 1930 ήταν 140 τοις χιλίοις. Όλα αυτά δεν έγιναν με μαγικό ραβδί όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως έκανε λάθος; Μήπως εννοούσε τη νεογνική θνησιμότητα;
   Νεογνική θνησιμότητα είναι οι θάνατοι που έχουμε στο πρώτο χρόνο της ζωής. Και εκεί όμως τα στοιχεία είναι ότι πέρσι είχαμε 2,19 τοις χιλίοις και φέτος έχουμε 1,87 τοις χιλίοις και αυτά σ’ όλη τη χώρα, όταν και το ιδιωτικό μαιευτήριο «Μητέρα» δίνει παρόμοια νούμερα, 2,1 τοις χιλίοις και 1,75 τοις χιλίοις αντίστοιχα. Το λέω αυτό για να μην υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ ιδιωτικών μαιευτηρίων και μαιευτηρίων του ΕΣΥ και της επαρχίας. […] (Βουλή 7.12.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News