Με μπλόφα η Google έριξε knock out την Microsoft

23 Απρ 2014

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Εκδότης Onus News, http://onusnewsgr.blogspot.com

Βλέποντας τα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, παρατηρούμε πως η κίνηση της Google για αγορά της Motorola Mobility ίσως ήταν μία καλοστημένη μπλόφα, κατά της Microsoft.
   Πιο συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια, η Google προχώρησε στην εξαγορά της Motorola Mobility. Η ολοένα αυξανόμενη στροφή προς τις κινητές συσκευές και το Android λειτουργικό σύστημα, έδειχναν πως η εξαγορά ήταν αναμενόμενη, και αναγκαία. Την ίδια στιγμή, με τα Android να ενσωματώνονται σε όλες τις κινητές συσκευές, όλων των εταιριών, και με την Apple να έχει κλειδώσει το iOS για τα δικά της μοντέλα, η Microsoft με τα Windows Phones υπέστη σοβαρές απώλειες.
   Έτσι λοιπόν, η τελευταία είδε τα μερίδια αγοράς της να μειώνονται δραματικά, την ίδια στιγμή που η Google συνεχίζει να κατακτά πακέτα με πατέντες, όπως αυτές της Motorola, η οποία αριθμοί περί τις 17,000 πατέντες. Τα 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια επομένως άξιζαν, δεδομένου του ανταγωνισμού στο χώρο της τεχνολογίας.
   Από την άλλη πλευρά, η επιχειρηματική αποτυχία μετά την τελευταία εξέλιξη της πώλησης της Motorola Mobility από την Google στην Lenovo, με πολύ λιγότερα χρήματα αυτή τη φορά, μόλις 2.91 δισεκατομμύρια δολάρια, έδωσε τροφή για σκέψεις. Η Google, οδήγησε τη Microsoft στην απόφαση για σταδιακή ανακατάταξη του προφίλ της στην αγορά, καθώς τα 7.18 δισεκατομμύρια για εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia αλλά και τη χρήση αυτών, ήταν μία σχετικά αποτυχημένη ενέργεια. Η ταύτιση εταιρίας λογισμικού με εταιρία συσκευών, φαίνεται πως δεν είναι μία σωστή επιλογή.
   Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η Microsoft ανακοίνωσε 7 νέους συνεργάτες για τα Windows Phone. Η προσθήκη κατασκευαστών όπως οι XOLO, Gionee, JSR, Foxconn, Karbonn, Lenovo και Longcheer είναι οι εταιρίες που θα ξεκινήσουν την υποστήριξη των Windows Phone. Παράλληλα, αφήνεται να εννοηθεί πως στο μέλλον, οι Nokia, Samsung, HTC, LG, Huawei και ZTE θα δημιουργούν επίσης συσκευές γύρω από τη Microsoft.
   Παρόλα αυτά, η Google γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους, το πως να κατακτά το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κόσμο, ντύνοντας με Android κάθε κινητή συσκευή στον πλανήτη. Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά και στην άλλη μεγάλη είδηση των τελευταίων εβδομάδων. Η Google συμφώνησε με την Νο 1 παγκοσμίως σε πωλήσεις εταιρία, την Samsung, για 10ετή κοινή χρήση των πατεντών της. Ο χώρος της τεχνολογίας είναι τόσο σύνθετος, που είναι αδύνατον κάποιος να αντιληφθεί ακριβώς το τι γίνεται.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News