GP Κίνας QP: Με ήλιο και βροχή, ο Hamilton κάνει την αρχή

19 Απρ 2014

Ούτε οι καιρικές συνθήκες μπορούν να σταματήσουν τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός της Mercedes ήταν εντυπωσιακός στη βρεγμένη πίστα της Σαγκάης και σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Κίνας θα εκκινήσει από την pole position, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι.
   Ο Hamilton πήρε αυτήν την pole με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, αφού ο Daniel Ricciardo που έγραψε το 2ο χρόνο και θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά, ήταν σχεδόν 6 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Ήταν πάντως μια εξαιρετική εμφάνιση για τον νεαρό Αυστραλό της Red Bull, ο οποίος για άλλη μία φορά νίκησε τον ομόσταβλό του, που είναι ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel, και τον άφησε στην 3η θέση.
   Δίπλα στον Vettel, από την 4η θέση, θα εκκινήσει ο Nico Rosberg, που ένα λάθος στον τελευταίο γύρο του δεν του επέτρεψε να βελτιώσει το χρόνο του και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Από τη γνώριμή του 5η θέση θα ξεκινήσει ο Fernando Alonso και θα έχει δίπλα του τον Felipe Massa με τη Williams, ενώ ακολούθησαν οι Bottas, Hulkenberg, Vergne και Grosjean.
   Ο Massa πάντως είχε διάφορες περιπέτειες με την πρώην ομάδα του σε αυτές τις κατατακτήριες, καθώς στο Q2 βρέθηκε μπροστά από τον Kimi Raikkonen και φάνηκε να τον καθυστερεί. Ο Raikkonen έμεινε στην 11η θέση και δεν πέρασε στο Q3, κάτι που έγινε και με τις δύο McLaren των Jenson Button και Kevin Magnussen.
   Νωρίτερα από αυτά, στο Q1, ο Pastor Maldonado δεν κατάφερε να βγει καν από το γκαράζ της Lotus λόγω τεχνικών προβλημάτων στο μονοθέσιο και θα εκκινήσει από την τελευταία θέση. Εκτός συνέχειας από το 1ο σκέλος έμειναν επίσης ο Esteban Gutierrez και οι Kobayashi, Bianchi, Ericsson και Chilton.
   Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή του Πάσχα και η πρόγνωση του καιρού λέει ότι θα διεξαχθεί πιθανότατα σε στεγνή πίστα.
(Πηγή: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News