Φόροι 11 δισ. ευρώ σε έξι μήνες

21 Ιουν 2014

Φόρους συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν 5,5 εκατ. φορολογούμενοι το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και την τελευταία μέρα του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καταβληθεί στα δημόσια ταμεία ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.
   Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την πορεία υλοποίησης των στόχων, δεδομένου ότι πλησιάζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2015. Εφόσον παρουσιαστούν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό του 2014 οι πιστωτές της χώρας όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδεχθούν αιτήματα για ελαφρύνσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης ή ευνοϊκότερη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα είναι σκληρότεροι και στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.
   Την ίδια στιγμή, στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να εισρεύσουν περισσότερες οφειλές, κάτι που φαίνεται και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Χωρίς δηλαδή να έχει ξεκινήσει η πληρωμή των μαζεμένων φορολογικών υποχρεώσεων, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ μηνιαίως.
(Πηγή: taxheaven.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News