Ανασχηματισμός ώρα μηδέν, ποιος ο νέος τσάρος της Οικονομίας

8 Ιουν 2014

Βάσει των ενδείξεων αύριο, ή το αργότερο μεθαύριο θα έχουμε νέα κυβέρνηση. Ο Σαμαράς σε συνεννόηση με τον Βενιζέλο θα προχωρήσουν σε ανασχηματισμό, προσπαθώντας να καλύψουν κάπως την εκλογική ήττα των περασμένων Κυριακών.
   Κλειδί στον κυβερνητικό ανασχηματισμό είναι η θέση του υπουργού Οικονομικών, καθώς όλα τα σενάρια συγκλίνουν στην αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα. Το ποιος θα αναλάβει είναι ένας δύσκολος γρίφος, καθώς μετά και την αιφνίδια αποχώρηση, ως υποχρεωτική μάλιστα παραίτηση, του Θεοχάρη από γ.γ. της ΓΓΔΕ, όλα έχουν ανατραπεί.
   Τα ονόματα που ακούγονται για την καυτή καρέκλα του υπουργού Οικονομικών είναι αρκετά όμως δεν επιβεβαιώνεται κανένα. Τα δημοσιεύματα δείχνουν πως το υπουργείο δεν αναμένεται να αναλάβει ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, όπως είχε ακουστεί, ούτε ο στενός του συνεργάτης, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος πάντως ήταν παρών στη συνάντηση Στουρνάρα-Λαγκάρντ στο Παρίσι.
   Μην εκπλαγούμε πάντως εάν δούμε ένα πρόσωπο όπως ο Παπαδήμος, ο πρώην πρωθυπουργός. Η θέση φαίνεται να κλείνει για έναν έμπειρο τραπεζίτη, παρά για έναν πολιτικό της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, ως πιθανότερο ενδεχόμενο παρουσιάζεται η μετακίνησή του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News